20 Haziran 2014 Cuma

İnsanlar neden içer ?

İnsanların bazıları neden içki içer ? Hep kafama takılan sorulardan birisidir. Arkadaş ortamında , güzel günlerde içilen içkilerden bahsetmiyorum. Bazı kişiler vardır , hemen hemen her gün veya 2-3 günde bir bu mereti tüketmekte. Neden , Ne için ?. Şimdi içki içenler hemen atlıcaktır, " sorunlarımız var gardaş " diye. Sorunu olan bir kişi bu sorunu çözmek için çabalar , nasıl çözüleceğine dair çözümler üretmeye çalışır. Ama ne hikmetse bu mereti tüketip sorunların çözüleceğine inanan bir takım insanlar bulunmakta.

Tamam hadi diyelim içtin , o an fazla tükettin. Sabah uyandın ve ne değişti ? . Koskoca bir hiç . Sadece o sorundan beyin olarak biraz uzaklaştığını hissettin. Olan ne peki ? Sadece seni düşünen insanlara zarar verdin. Hadi senin zarar verdiğin kişileri geçelim. Zarar vermek istemeseydin o mereti içmezdin zaten. Başkasını düşünmeyen insan kendini hiç düşünmez.

Zaten din konusunda içkinin haram olduğu çok açık bir şeydir. Türk insanında şöyle bir düşünce vardır. Birinden bir şeyini çalması haramdır. Bunu yaptığını biri söylese öldüresiye kavga çıkarır. Ancak içki içmekte haram. Bu 2 olay aynı kesede. Ama bunun farkında olan insan sayısı yok denecek kadar az.

Din konusunda içkiden şöyle söz edilebilir.
" Üç kişi vardır, cennete girmeyecektir: Anne babasının hukukuna riayet etmeyen kimse; içki düşkünü olan kimse; verdiğini başa kakan kimse."
Nesâî, Zekat 69, (5, 81).

Cennete gidemeyeceği açık açık dile getirilmiş. Biz değilmiyiz Cuma namazlarına gidip farzını kılıp çekip gelen. Birisi sorsa Elhamdülillah Müslümanız ama hangi görevi yerine getiriyoruz ? . Daha da yapmayın diye emredilen şeyleri yapıyoruz.

Bi içip hiç kimseye zararı dokunmayan insanlar vardır. Birde içince HAYVAN kelimesini hakedemeyen! insanlar vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder